Overslaan en naar de inhoud gaan

Energiemetingen

Energiemetingen met slimme meters

 

Twijfelt u soms aan het energierendement van de installaties binnen uw bedrijf? Verbruiken ze hun energie optimaal, of zijn er bepaalde zwakke schakels die leiden tot een verlies van energie? Er zijn namelijk heel wat factoren die een invloed hebben op het rendement van uw machinepark, van luchtvochtigheid tot omgevingstemperatuur, en uiteraard ook elektriciteit.

 

Slimme meters

 

Hoe komt u nu precies te weten waar het schoentje knelt en wat nodig is om uw verbruik en rendement te verbeteren? Het antwoord: dankzij accurate energiemetingen met slimme meters. Praktisch gaat zo’n energiemeting als volgt te werk:

  • We inspecteren samen de plaatsen waar u energieverlies denkt waar te nemen

  • Na die analyse plaatsen we op (een) strategische locatie(s) een mobiele meeteenheid. Dit is een slimme meter die niet alleen nauwkeurig het energieverkeer opvolgt, maar die data ook digitaal doorspeelt (voor verdere online analyses)

  • De mobiele meeteenheid blijft gedurende enkele dagen/weken (afhankelijk per project) continu uw energieverbruik opvolgen

  • Energy Design komt na de afgesproken periode de mobiele meeteenheid ophalen en overloopt samen met u de resultaten van de meting (ook tussentijdse rapportages zijn mogelijk)

Indien u voor langere periodes uw energieverbruik wilt opvolgen, neem dan zeker een kijkje naar onze eSight software voor energiebeheer. Dit is praktisch gezien hetzelfde product en dezelfde service, maar dan voordeliger voor bedrijven die op lange termijn aan energiemonitoring willen doen.

 

Energieverbruik: meer dan elektriciteit alleen

 

Tijdens onze energiemetingen ligt de focus in de meeste gevallen op elektriciteit. Toch zijn er ook andere factoren of ‘energievormen’ die een grote invloed hebben op uw verbruik en/of een belangrijke rol spelen in uw productieproces of business model.

 

Denk bijvoorbeeld aan gas, luchtdruk of -vochtigheid, CO2 of warmte. Minieme verliezen per machine of leiding kunnen samen op termijn enorm oplopen. Energy Design heeft ook slimme meters die verlies van dergelijke ‘energievormen’ detecteren - zo kan u het energierendement van uw bedrijf aanzienlijk verbeteren, ongeacht de energievorm of substantie die voor u het relevantst is.

 

Rapportage energiemanagement en praktijkgericht advies 

 

Op de resultaten van de metingen hoeft u nooit lang te wachten. Van zodra de mobiele meeteenheid ingesteld is kunt u al meteen de eerste resultaten bekijken.

 

eSight

 

Wanneer onze mobiele meeteenheid voldoende data heeft verzameld, krijgt u een duidelijk overzicht van alle individuele metingen alsook gepersonaliseerde rapporten en analyses over hoe u uw energieverbruik kan optimaliseren.

Meer nog, onze eSight software berekent voor u alvast hoeveel deze investeringen u kunnen besparen. Zo kent u perfect vooraf het rendement van uw aanpassingen en kan u bepalen of deze kostenefficiënt zullen zijn.

 

Het prijskaartje van een mobiele meeteenheid

 

Als u het rendement van uw machines wil verhogen, dan wil u uiteraard kosten besparen. Daarom stellen wij onze tijdelijke mobiele meeteenheid al beschikbaar vanaf € 300/week. Dit is exclusief installatie en deze varieert van project tot project, afhankelijk van uw wensen en noden.

Op lange termijn uw energieverbruik monitoren? Bekijk dan zeker onze eSight software voor energiebeheer.

 

Energy Design ter plaatse

 

Wilt u meer info over onze tijdelijke mobiele meeteenheid of een prijsvoorstel op maat van uw project? Neem gerust contact op voor meer advies of een gepersonaliseerde en vrijblijvende offerte.

 

Contacteer ons

 

Bel mij

Contact

Indicates required field

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.