Overslaan en naar de inhoud gaan

Software Energiebeheer

dame met voorbeeld platform

Energiebeheer op lange termijn

 

Het energierendement van uw bedrijf succesvol beheren is geen walk in the park. Van dagdagelijkse nutsvoorzieningen tot geautomatiseerde machines - energie blaast uw bedrijf leven in en zorgt dat het draaiende blijft. Een kost waar u moeilijk op kan besparen… of toch?

Energiemanagement is een complex gegeven en voor vele bedrijven een gemiste kans om onnodige kosten uit te sparen. Nu de energiekosten zienderogen stijgen, realiseert men zich stilaan dat het financieel zeer voordelig kan zijn uw energieverbruik te optimaliseren.

De missie van Energy Design is simpel: wij verschaffen u een duidelijk inzicht in uw energieverbruik zodat u de meest rendabele en kostenefficiënte keuzes kan maken.

Hoe we dat concreet aanpakken? Slimme meters en gepersonaliseerde eSight software.

 

Contacteer ons

 

Slimme meters

 

De eerste stap in succesvol energiebeheer is het plaatsen van slimme meters. Deze gesofisticeerde meters plaatsen we, in overleg met de klant, op strategische locaties binnen het bedrijf. Onze specialisten komen op afspraak de toestellen installeren, waarna ze meteen kostbare data beginnen bijhouden.

Onze oplossing: slimme meters

 • Onze oplossing is merkonhafhankelijk. Dat houdt in dat we uit iedere installatie en machine aangebracht kunnen worden, ongeacht de fabrikant.

 • We sturen de gemeten verbruiksgegevens door naar ons cloudplatform - Energy Web. Dat kan zowel bedraad als draadloos. Vervolgens kan u de energiedata online raadplegen.

 • We kunnen verschillende soorten energie/data meten. Denk bijvoorbeeld aan temperaturen, bedrijfsuren en productiehoeveelheden.

De verzamelde data worden vervolgens binnengelezen in eSight, een gespecialiseerd softwarepakket waarmee u deze energiegegevens kan analyseren en optimaliseren.

 

eSight: energiesoftware in de cloud

 

Inmiddels heeft u de nodige data verzameld omtrent uw energieverbruik. Maar hier knelt meestal het schoentje: hoe interpreteer je die overvloed aan gegevens en hoe vertaal je ze naar een rendabel en efficiënt energiebeheer?

Onze geavanceerde software, eSight genaamd, verwerkt al die gegevens in uw plaats. eSight is een serverapplicatie en dus gewoonweg te gebruiken via een internetbrowser, waardoor lokale installatie overbodig is.

De troeven van eSight:

 • ingewikkelde processen op een eenvoudige manier opvolgen.

 • analyse van rendement (productieprocessen, energieopwekking, warmtekrachtkoppelingen en HVAC-installaties).

 • energiemanagement op basis van data: energieverbruik voorspellen, energiekosten beheren en besparen.

 • een cloudbased oplossing voor energiemanagement. Zo kan u overal ter wereld eSight raadplegen zolang u internetverbinding heeft.

 • je kan met enkele meters starten en ongelimiteerd uitbreiden.

In een notendop laat eSight toe om een (voor uw bedrijf) efficiënt energieprofiel op te zetten. Indien men hiervan afwijkt, dan laat de software toe om dit automatisch op te volgen. Het systeem is dus volledig geautomatiseerd.

 

 

Praktische installatie

 

Kort samengevat: Energy Design staat in voor de volledige installatie van A tot Z. Dit geldt zowel voor de installatie van de slimme meters als voor het finetunen van alle bijhorende software. Concreet zorgen wij voor:

 • de volledige installatie van de hardware architectuur. Wij leveren, installeren en activeren de slimme meters en dataloggers.

 • het opzetten van gepersonaliseerde energierapportages en energiedashboards.

 • de hosting van uw energieboekhouding op ons Energy Web cloudplatform met eSight software.

 • de koppelingen van energiemonitoringdata met andere software (ERP databases, Fluvius, AMR).

 • oplossingen op maat voor automatische rapportering en analyses naast de beschikbare standaard rapporten.

 • een totaaloplossing met lage investeringskost. Deze kost is afhankelijk van het aantal ingelezen meetpunten.

 • het opleiden en begeleiden van uw medewerkers.

Klaar om uw energieverbruik efficiënt en rendabel te monitoren? Neem gerust een kijkje naar onze user demo of neem vrijblijvend contact met ons op om uw project te bespreken.

 

Contacteer ons

 

Bel mij

Contact

Indicates required field

Laat hier jouw telefoonnummer achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.